Se întâmplă la bibliteca „Petre Dulfu” – agenda săptămânii 10-15 noiembrie

Miercuri, 12 noiembrie
ora 13, Sala de Conferințe
Gazeta de Maramureș și Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeş”, Colegiul Economic „Pintea Viteazul” Cavnic şi Uniunea Interregională a Românilor din Transcarpatia „Dacia” organizează lansarea proiectului intitulat sugestiv „Podul de carte”, între românii din stânga și din dreapta Tisei.
Beneficiarii proiectului vor fi şcolile şi grădiniţele cu predare în limba română din dreapta Tisei, care vor primi gratuit cărţi, manuale, materiale didactice donate de instituţiile mai sus amintite şi donate de către elevi. În cadrul proiectului va avea loc și un schimb de experiență, prin care un grup de profesori din dreapta Tisei vor vizita Școala Gimnazială „Dr. Victor Babeș”, ocazie cu care aceștia vor ridica volumele donate de elevi.
ora 15, Sala de Conferințe
Va avea loc lansarea cărții În întâmpinarea dublului”, de Nicoară Mihali. Într-un parcurs de la debut la doctorat, cartea vorbește despre cum s-au născut cărțile autorului, despre filmele documentare, despre fenomenul ASTRA Film de la Sibiu, despre educație, școală și reviste școlare. Este cartea cu care autorul își sărbătorește vârsta de 50 de ani.
Prezintă: dr. Teodor Ardelean, dr. Ioan Marchiș, prof. Mihaela Cătană, prof. dr. Nadia Roman
scriitor Gheorghe Pârja, jurnalist Corina Șandor.
Joi, 13 noiembrie
ora 11, Sala de Conferințe
Asociația „Young Rroma” în parteneriat cu Biblioteca Județeană organizează lansarea proiectului „Responsabilizare socială pentru părinții rromi și unitățile școlare din Baia Mare”.
ora 15, Salonul Artelor
Va avea loc vernisajul expoziției „Fotoetnografica” – ediția XIII – Maramureșul din stânga și din dreapta Tisei.Stefan Selek

bibliotecar

Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” Baia Mare

(155)