3 MAI ZIUA MONDIALA A PRESEI

3 MAI ZIUA MONDIALĂ A PRESEI INDEPENDENTE
Folosesc acest prilej pentru a mă adresa unor instituţii cu pretenţii de interes public care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României şi al altor ţări, prin intermediul filialelor înfiinţate cu bunăvoimţa şi responsabilitatea factorilor receptori din diaspora românească. Cum momentul zilei este de natură aniversară, iar ocazia binevenită, le adresez conducătorilor cuvenitele felicitări însoţite de urările de bine şi prosperitate din partea noastră, Centrul de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti Baia Mare – Porţile Nordului
„Cine suntem? Suntem intelectuali, artişti, români, cetăţeni ai planetei. Voinţa noastră este aceea de a fi printre primii care înfruntă în mod deschis, resemnarea sinucigaşă a oamenilor de cultură şi civilizaţie, cu privire la statutul lor profesional, social şi cultural. Intenţia noastră este de a descoperi şi de a promova valorile autentice din ROMÂNIA PROFUNDĂ. Nu cerem voie ca să existăm, să ne afirmăm, şi să ne facem cunoscute creaţia şi spiritualitatea. Pentru că suntem un grup de entuziaşti altruişti neafiliati politic sau economic. Pentru că de cinci ani desfaşurăm cu succes activităţi de promovare a creativităţii româneşti în ţară şi peste hotare. Pentru că toată activitatea programelor noastre se bazează pe voluntariat 100%. Pentru că nu cerem nimic celor promovati proiectul fiind 100% non-profit. Pentru că la baza tuturor încercărilor echipei noastre stă omul firesc şi efortul curat în spirit. Centrului de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti Baia Mare – Porţile Nordului
1.SITE-UL PRINCIPAL AL CENTRULUI :
http://centruldepromovareaculturiibaia-mare.hopernicus.falezedepiatra.net/
2. PAGINA DE PREZENTARE PE FACEBOOK A CENTRULUI:
https://www.facebook.com/CentruldePromovareBaiaMare
3. CONTUL TWITTER AL CENTRULUI:

4. PAGINA GOOGLE + A CENTRULUI:
https://plus.google.com/u/0/110029889023078653673/posts
5. ADRESA DE EMAIL A CENTRULUI:
centruldepromovarebaiamare@gmail.com
6. CONTUL SI PAGINA YOUTUBE A CENTRULUI:
https://www.youtube.com/channel/UC0FtfQj-1EzJbiVBCqBi0JA
omul firesc şi efortul curat în spirit”.
Anual PORŢILE NORDULUI, difuzează peste 100 de filme realizate în regie şi finanţare proprie, două reviste, difuzate on-line şi print, 10-20 cărţi la EDITURA TRANSILVANIA, din cadrul FUNDŢIEI cu acelaşi nume, 12 spectacole de muzică şi poezie, peste 30 deplasări în parteneriat cultural şi de civilizaţie, restituiri de valori româneşti cenzurate de comunism şi cultura proletară ceauşistă, participări active la diverse manifestări de profil cultural şi jurnalistic.
Observăm că în virtutea inerţiei, se menţin dispoziţiile ofiţerilor superiori de securitate de a se interzice publicarea şi aprecierea operelor unor autori indezirabili regimului comunist prin faptul că nci măcar nu se aminteşte în listele de premiere sau promovare a unor uniuni sau asociaţii de intreres public titluri de cărţi ca: Eminescu – Maiorescu, imperceptibila Junime, autor Florin Paraschiv sau Viaţa cotidiană în Imperiul rouşu, de acelaşi autor, şi nici titlurile revistei PORTILE NORDULUI în paginile cărora sunt autori valoroşi din ţară şi străinătate. Nu mai vorbesc de site şi opere print ale unor autori cunoscuţi în toată lumea pentru talentul lor literar şi artistic si manageri de mare clasă a site-urilor culturale de pe internet.
Intenţie sau eroare ? În ambele situaţii cred că undeva trebuie îndreptată greşeala de percepţie şi promovare. A ne recunoaşte şi promova între noi nu este o soluţie fericită. Arealul trebuie extins. Noi promovăm orice valoare fără restricţie, fără cenzură iar cultul personalităţii unuia sau altuia din liderii culturali nu ne animă de niciun fel. Dorim recunoaşterea efortului nostru. Recunoşterea demersului nostru în promovarea creativităţii româneşti şi atât. Vorba marelui nostru poet „ Nemernicia nu poate purta mult timp masca gloriei fără să se dea de ruşine” Propun democratizarea recunoşterii la toate nivelele, unioniste, asociative sau de excelenţă. Aceasta este mesajul meu de Ziua Mondială a Presei Independente.

Mihai Ganea
Coordonator al Centrului de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti Baia Mare – Porţile Nordului

(10)