REVISTA PORTILE NORDULUI

DRAGOS GELU „Porţile Nordului” ca nişte porţi înspre ceruri…

Cu mult interes urmăresc zilnic site-ul Centrul de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti Baia Mare „Porţile Nordului”, fondat şi administrat de scriitorul Mihai Ganea şi eseista Virginia Paraschiv. Chiar de pe prima pagină aflăm cui se adresează şi ce îşi propune echipa Centrului de Excelenţă:” Voinţa noastră este aceea de a fi printre primii care înfruntă în mod deschis, resemnarea sinucigaşă a oamenilor de cultură şi civilizaţie, cu privire la statutul lor profesional, social şi cultural. Intenţia noastră este de a descoperi şi de a promova valorile autentice din ROMÂNIA PROFUNDĂ. Nu cerem voie ca să existăm, să ne afirmăm, şi să ne facem cunoscute creaţia şi spiritualitatea. Voi, cei care veţi trece prin PORŢILE NORDULUI, lăsaţi în urmă adversitatea şi indiferenţa!”
Centrul de Excelenţă în Promovarea Creativităţii Româneşti Baia Mare „Porţile Nordului” o are în componenţă şi pe Simona Michiş, fiindcă aici vorbim nu numai de site (cu ştirile proaspete şi evenimente literare) ci şi de revista culturală pe care o realizează Domniile lor numită simbolic „Porţile Nordului” (secretar de redacţie Emanuel Pope din Anglia), deja la a patra apariţie şi căutată din prima zi la chioşcurile de ziare din Baia Mare, de o televiziune proprie ce ne propune subiecte generoase din varii domenii: literatură, arte plastice, sculptură, religie, istorie, inclusiv rezistenţa la regimul comunist, educaţie, etc.
Interesant este faptul că are vizitatori fideli nu numai din ţară ci de pe întreg mapamondul, în special din USA, Republica Moldova, Anglia, Irlanda, Italia, Suedia, Germania, Canada, Franţa, Israel, Rusia, Brazilia, Ungaria, etc.
Începând cu anul 2014 se organizează CONCURSUL PORŢILE NORDULUI (eseu, proză, articol, cronică, jurnal) iar juriul este format din personalităţi: Virginia Paraschiv, Maria Sava, dr. Mihai Ganea, Stănică Budeanu ori Emanuel Pope.
Munca făcută cu pasiune, profesionalism şi drag pentru promovarea valorile locale sau naţionale dă roade, dovadă şi cei peste 30.000 de vizitatori până în momentul de faţă. Şi aşa cum o spune dr. Mihai Ganea şi Virginia Paraschiv se poate conta pe Domniile lor deoarece: „…suntem un grup de entuziaşti altruişti neafiliaţi politic sau economic. Pentru că de doi ani desfăşurăm cu succes activităţi de promovare a creativităţii româneşti în ţară şi peste hotare. Pentru că toată activitatea programelor noastre se bazează pe voluntariat 100%. Pentru că nu cerem nimic celor promovaţi, proiectul fiind 100% non-profit. Pentru că la baza tuturor încercărilor echipei noastre stă omul firesc şi efortul curat în spirit”.
Mulţumindu-le sincer că există, mulţumindu-le că avem unde posta gândurile, trăirile, evenimentele literare sau şcolare, creaţiile proprii (în proză sau în versuri), mulţumindu-le că de atâtea ori au fost alături de noi, cadrele didactice de la Şcolile Gimnaziale Mireşu Mare şi Lucăceşti, mai jos vă oferim adresele unde puteţi şi dumneavoastră, cei care citiţi aceste rânduri trimite materiale: mihai_ganea10@yahoo.com sau
https://www.facebook.com/mihai.ganea.33 .

Gelu Dragoş

(27)