Consiliul Județean Maramureș – aplicant lider pe proiectul ”SOS – MMIF”

În 15 noiembrie 2017, Consiliul Județean Maramureș a depus spre finanţare prin programul de Cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, proiectul ”SOS MMIF – Sincronizarea operațională a situațiilor de urgență în regiunea de graniță Maramureș – Ivano Frankivsk”. Instituția județeană are calitatea de Aplicant Lider, respectiv va gestiona din punct de vedere financiar şi al managementului acest proiect. Obiectivului tematic este acela de a indentifica provocări comune în domeniul siguranței și securității, ”prioritatea numărul unu” fiind aceea de sprijinire a activităților comune de prevenire a dezastrelor naturale și cauzate de către activitatea umană, precum și acțiuni comune pentru situații de urgență. Parteneri ai proiectului sunt Centrul social ”Etalon” din Ivano-Frankivsk, Ucraina și Departamentul Serviciului de Stat pentru Situaţii de urgenţă din Ucraina al regiunii Ivano-Frankivsk.
Obiectivul general al proiectului constă în crearea unui sistem centralizat informațional pentru gestionarea și managementul intervențiilor în situaţii de urgență în regiunea de graniță Maramureș – Ivano-Frankivsk. În ceea ce privește obiectivele specifice, se dorește stabilirea unui Centru pentru Coordonare și Managementul Intervențiilor în situații de Urgență în judeţul Maramureş, care să fie responsabil de gestionarea informațiilor în situații de urgență, astfel încât intervențiile să fie mai funcționale în ceea ce privește reducerea timpului și a acțiunii, reducând viața și pierderea de bunuri, dar și stabilirea și gestionarea comună – un sistem de monitorizare a problemelor comune în rezolvarea situațiilor de urgență în zona transfrontalieră. Vor fi necesare, de asemenea, echipamente suplimentare și dispozitive de monitorizare pentru noul centru construit, precum şi pentru posturile de alarmare din Ivano-Frankivsk, urmărindu-se, astfel, o mai bună organizare, implicare și rezolvare a situațiilor în situații de urgență. Bugetul estimat al proiectului este în sumă de 3.163.756,87 euro.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

(0)

Send a Comment

Specify Facebook App ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Twitter Consumer Key and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitter Login to work

Specify LinkedIn API Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify GooglePlus Client ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for GooglePlus Login to work

Specify Instagram Client ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Instagram Login to work

Specify Twitch Client ID in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Twitch Login to work

Your email address will not be published.