ELEVI OLIMPICI , MIRESUL MARE, MARAMURES – TRANSILVANIA

ELEVI OLIMPICI , MIRESUL MARE, MARAMURES – TRANSILVANIA

 

Elevii Pop Ancuţa şi But Andrei Alexandru din Mireşu Mare, rezultate meritorii la Olimpiada Judeţeană de Limba Română

 

Sâmbătă, 7 decembrie 2013, după ce s-au calificat în prealabil un grup de 5 elevi pe comună noastră, adică Şcoala Gimnazială Mireşu Mare (dir. Mogoş Lucica, dir. adj. Drăgan Corina), aceştia, au participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba Română intitulată „Lectura ca abilitate de viaţă”, desfăşurată la Şcoala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Baia Mare (dir. Bogoviţ Radu, dir. adj. Pampa Eugenia).

Rezultatele obţinute de doi dintre elevii mirişeni merită cunoscute, mai ales că elevul But Andrei Alexandru (foto) a participat pentru prima dată la acest gen de concurs: Pop Ancuţa, clasa a VIII-a (profesor lb. română Dorca Viuţa) – 48 de puncte dintr-un total de 60 puncte (nu ştim criteriile pentru care punctajul maxim a fost 60 şi nu 100 de puncte!), But Andrei Alexandru, clasa a V-a (profesor lb. română Paşca Roxana) 47,50 de puncte. Celelalte rezultate au fost: Hote Mariana, clasa a VIII-a (prof. Paşca Roxana) 34 de puncte; Han Rodica, clasa a VIII-a (prof. Paşca Roxana) şi Fărcăşanu Melisa, clasa a VII-a (prof. Dorca Viuţa) 30 de puncte.

De menţionat faptul că nici un elev din judeţ nu a obţinut punctajul maxim. Cel mai mare număr de puncte realizate de elevii din ciclul gimnazial fiind de 57 de puncte – Horvat Marc Andreea de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Baia Mare la clasa a V-a şi 58 de puncte – Moş Gabriela de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” Tărgu Lăpuş la clasa a VIII-a. Din spusele colegelor mele, subiectul a fost complex, motiv pentru care şi timpul de lucru acordat rezolvării subiectului a fost de 3 ore!

Felicitări tuturor participanţilor, doamnei inspector de specialitate prof. Valeria Bilţ, gazdelor olimpiadei şi celor 5 elevi iubitori ai limbii lui Eminescu şi Nichita Stănescu din şcoala noastră, elevi mirişeni cu care ne mândrim!

 

Gelu Dragoş

(329)

2 thoughts on “ELEVI OLIMPICI , MIRESUL MARE, MARAMURES – TRANSILVANIA”

Comments are closed.